Praktijkinformatie · Logopedisten

foto van Miranda EveraerdDrs. Miranda Everaerd

Mijn naam is Miranda Everaerd. Mijn opleiding tot logopedist heb ik aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven gedaan. Aansluitend heb ik taalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Ik ben dus ook linguïst.

Ik heb diverse waarnemingen gedaan in verschillende Brabantse ziekenhuizen en revalidatiecentra. Het patiëntenbestand bestaat daar voornamelijk uit oudere mensen met spraak-, taal- of slikproblemen ten gevolge van neurologische problemen. Daarnaast ben ik werkzaam in de vrije vestiging. Hier komen mensen van alle leeftijden, met problemen op alle logopedische werkvlakken. Vanaf 1995 ben ik werkzaam in Boxtel. Aanvankelijk in twee afzonderlijke praktijken, maar sinds een fusie in 1998 ben ik werkzaam in Praktijk voor Logopedie ’t Centrum.

Als allround logopedist heb ook met alle stoornissen binnen de logopedie te maken. Mijn interesses liggen op vele gebieden. Naast mijn affiniteit voor de oudere mens (afasie, dysartrie en slikstoornissen) ook voor eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen (de preverbale logopedie of prelogopedie genoemd). Daarnaast heb ik de PROMPT cursus gevolgd. Dit is een tactiel-kinesthetische benadering voor de behandeling van stoornissen in de spraakproductie. U kunt bij mij ook terecht voor OMFT. Deze oro-myofunctionele therapie is erg geschikt voor de behandeling van afwijkende mondgewoonten (vanaf een leeftijd van ongeveer 6 jaar). 

Kwaltieit leveren is erg belangrijk. Voor een werkgroep van logopedisten in de regio Vught ben ik kwaliteitskringbegeleider. Sinds 2014 ben ik ook auditor voor HCA om de Kwaliteitstoets Logopedie uit te voeren. Om mijn kennis up to date te houden neem ik ieder jaar deel aan na- en bijscholing.

foto van Ans SchalksAns Schalks-Smits

Ik ben Ans Schalks. Sinds mei 2011 werk ik met veel plezier als logopedist in Praktijk voor Logopedie 't Centrum. Daarvoor ben ik werkzaam geweest bij een vrije vestiging in Loon op Zand. Naast mijn werkzaamheden in Boxtel ben ik ook één dag werkzaam in Veldhoven. Via de praktijk in Veldhoven ben ik ook aangesloten bij het netwerk van MS Zorg Nederland.

Ik onderzoek en behandel zowel kinderen als volwassenen op de verschillende logopedische gebieden. Zo kunt u bij mij terecht voor stemproblemen, problemen met adem, spraak- en/of taalontwikkelingsproblemen en vloeiendheidsstoornissen zoals stotteren en broddelen. Ook ben ik bevoegd om oro-myofunctionele therapie (een therapie voor afwijkende mondgewoonten en afwijkend slikken) te geven.

Wat logopedie zo boeiend maakt, is het samengaan van de technische aspecten van het vak met de persoonlijke aandacht voor de cliënt. Ieders probleem is uniek en iedereen verdient een eigen aanpak om dat probleem te verhelpen. Ik vind het dan ook erg belangrijk dat een cliënt zich prettig voelt tijdens de therapie en dat er sprake is van openheid, respect en vertrouwen.

 

Foto van Linda HoornwegLinda Hoornweg

Ik ben Linda Hoornweg. Sinds augustus 2018 ben ik werkzaam bij Praktijk voor Logopedie 't Centrum. Naast mijn werkzaamheden in Boxtel ben ik ook logopedist bij Kentalis op de vroegbehandeling. Daar werk ik met de hele jonge kinderen met spraak- en taalmoeilijkheden. In 2018 ben ik afgestudeerd als logopedist. Hiervoor heb ik de opleiding SPH gedaan. Daarna ben ik als pedagogisch medewerkster op de behandelgroepen van Kentalis gestart. Daar heb ik logopedie leren kennen en is mijn interesse gegroeid.

(meer info volgt nog)

 

 

 

  logo van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrielogo van het Kwaliteitsregister Paramedici logo van 'The PROMPT Insitute

    Logo van de Vereniging van Klinische Linguïstiek      Logo van AfasieNet een kennisnet voor professionals